FEMIBION 2 – od 13. tedna do rojstva

Femibion 2, prehransko dopolnilo s skrbno izbranimi sestavinami, ki je prilagojeno potrebam vas in vašega otroka od 13. tedna* nosečnosti do rojstva.

Vsebina: 28 filmsko obloženih tablet in 28 kapsul (39,2 g)

SKU: FMB1-01-1 Category:

Description

V 13. tednu nosečnosti se pri vašem otroku začne faza izjemne rasti, zato priporočamo prehod na prehransko dopolnilo Femibion 2. To prehransko dopolnilo zagotavlja zadosten vnos folatov in DHK (dokozaheksaenojska kislina).

Folate v prehranskem dopolnilu Femibion 2 sestavljata folna kislina in Metafolin®. Metafolin® je aktivna oblika folatov, ki jo telo lahko neposredno izkoristi.

*Folat je pomemben tudi v pozni nosečnosti, saj prispeva k razvoju materinega tkiva (npr. posteljice) med nosečnostjo. Posteljica oskrbuje plod z vsemi potrebnimi hranili. Ravno zato je treba posebno skrb posvetiti zadostni preskrbi s folati v celotni nosečnosti.

Vnos DHK (polinenasičena omega-3 maščobna kislina) prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri plodu. Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHK in EPK (eikozapentaenojska kislina).

Poleg folata in DHK Femibion 2 vsebuje tudi druge skrbno izbrane sestavine:

10 vitaminov vključno z vitaminom D, pa tudi jod, železo, selen, magnezij, cink in lutein.

  • Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, cink pa ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Oba imata tudi vlogo pri delitvi celic. Magnezij prispeva k sproščanju energije pri presnovi in zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Femibion 2 vsebuje omega-3 maščobno kislino DHK in lutein v 1 kapsuli. Lutein daje kapsuli značilno barvo.

Femibion 2 je brez glutena in ne vsebuje laktoze ter goveje in svinjske želatine.

Količina:

28 filmsko obloženih tablet in 28 kapsul (39,2 g)

Proizvajalec:

P&G Health Germany GmbH, Sulzbacher Strasse 40-50, 65824 Schwalbach am Taunus, Nemčija

Distributer:

InnoPharma d.o.o., Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana, info@innopharma.biz