IZDELKI Femibion ®

NAČRTOVANJE
femibion_1_nosečnost_planiranje_do12.meseca femibion1-faza-nacrtovanja

FEMIBION 1 – načrtovanje in do 12.tedna nosečnosti

Femibion 1, prehransko dopolnilo s skrbno izbranimi sestavinami, ki je prilagojeno potrebam vas in vašega otroka med načrtovanjem in zgodnjo nosečnostjo (do 12.* tedna).

NOSEČNOST
femibion_2_nosecnost_od12.meseca_dorojstva femibion2-faza-nosescnost

FEMIBION 2 – od 13. tedna do rojstva

Femibion 2, prehransko dopolnilo s skrbno izbranimi sestavinami, ki je prilagojeno potrebam vas in vašega otroka od 13. tedna* nosečnosti do rojstva.

DOJENJE
femibion_3_dojenje femibion3-faza-dojenje

FEMIBION 3 – Dojenje

Femibion 3 podpora vam in vašemu otroku med dojenjem
  • Izdelki Femibion® so prehranska dopolnila zagotavljajo folate (folna kislina in Metafolin®) in nadalje izbirajo hranila; Femibion® 2 in 3 poleg tega zagotavljata tudi DHA.
  • Dodatni vnos folne kisline poveča materin status folata. Nizko stanje materinega folata je eden od dejavnikov tveganja za razvoj napak nevralne cevi pri plodu v razvoju. Ženskam zato svetujejo, naj vsaj 1 mesec pred spočetjem in do 3 mesece po zanositvi jemljejo 400 μg dodatne folne kisline na dan. Dejavnikov tveganja za razvoj napak nevralne cevi je več. Sprememba enega samega dejavnika ima lahko pozitiven učinek ali pa tudi ne.
  • Folat prispeva tudi k rasti materinega tkiva med nosečnostjo.
  • Materin vnos DHA prispeva k normalnemu razvoju možganov in oči ploda in dojenčkov.
  • Blagodejni učinek dosežemo z dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, to je 250 mg DHA in EPA.”